nieuws

Rechter buigt zich vandaag over Kooistra-kroegen

Café

De rechtbank in Groningen buigt zich vrijdag aan het eind van de ochtend over de ontruiming van een groot aantal horecazaken in de binnenstad van Groningen. De kroegen behoren tot het imperium van wijlen Sjoerd Kooistra. Brouwerij Heineken heeft nog ruim 5 miljoen euro aan achterstallige huur tegoed.

Rechter buigt zich vandaag over Kooistra-kroegen

Heineken eist op papier ontruiming van de kroegen, maar zegt niet de intentie te hebben om ook daadwerkelijk tot sluiting over te gaan. De bierbrouwer wil het vonnis gebruiken om nieuwe onderhandelingen te starten met de pachters van de bedrijven. Daarvoor moet eerst de oude bv uit het Kooistra-tijdperk verdwijnen, die in het verleden verantwoordelijk was voor de inning van de huur. Het is deze bv waarvan Heineken de miljoenen aan achterstallige huur tegoed heeft.

Volgens een woordvoerder van Heineken is de angel inmiddels uit het conflict. De brouwer voert naar eigen zeggen constructieve gesprekken met de kroegbazen en verwacht met een voor Heineken gunstig vonnis geen kroeg te hoeven sluiten.

De rechtszaak in Groningen draait om negentien adressen in de binnenstad, waaronder bekende horecagelegenheden zoals Groote Griet en Drie Gezusters aan de Grote Markt. Daarnaast gaat het om zaken in de Poelestraat en de Peperstraat.

Reageer op dit artikel