nieuws

Rechter schort oordeel over roken op

Café

De voorzieningenrechter in Den Haag ziet geen reden tussentijds te oordelen over het sinds dinsdag geldende rookverbod in kleine horecaondernemingen. Volgens de rechtbank volstaat het dat de landsadvocaat dinsdag al toezegde dat er tot 9 juli geen boetes worden uitgedeeld.

Rechter schort oordeel over roken op

Dat meldt Ton Wurtz namens de stichting Red de kleine horecaondernemer. Driehonderd uitbaters die zijn verenigd in die stichting willen een uitzondering op het wettelijk vastgelegde rookverbod voor kleine horecaondernemingen die vaak geen personeel hebben en ook geen ruimte en geld voor een aparte rookruimte.

Grote vrees van de eigenaren is nu dat de rokende klanten elders hun heil zoeken in zaken waar wel een aparte rokersruimte is. De rechtbank bepaalt 9 juli of het rookverbod ook voor deze groep horecaondernemers moet gelden.

Reageer op dit artikel