nieuws

Recordpoging bartending bij Café de Zaak

Café

Café de Zaak in Apeldoorn gaat een poging doen om het wereldrecord bartending te verbreken. Om in aanmerking te komen voor een plek in het Guinness Book of Records moet het bestaande record van 90 uur dat op naam staat van een kroeg in Antwerpen worden verbroken.

Recordpoging bartending bij Café de Zaak

De recordpoging heeft de naam Barathon meegekregen. Initiatiefnemers zijn Bram Lesterhuis en bedrijfsleider Bas Karman. Ze starten met 91 uur (!) bartending op donderdag 1 april om negen uur ’s ochtends en als alles goed gaat stoppen ze in de nacht van zondag 4 op maandag 5 april om vier uur.

Voor de barathon wordt een speciale bar geplaatst in het café. Karman ziet het als een grote uitdaging. Al houdt hij een slag om de arm: ‘Het zal niet meevallen om zo lang achter elkaar te werken zonder te slapen, maar een vermelding in het Guinnes Book of Records is ook niet niks.’

De fooien en sponsorgelden van de Barathon gaan naar een goed doel. Voor de toeschouwers heeft De Zaak diverse activiteiten opgezet zoals een ontbijt met ochtendgymnastiek, optredens van plaatselijke artiesten en dj’s, een kindermiddag en het bezoek van BN’ers.

Reageer op dit artikel