nieuws

Red Bull achter sensationele racestunt

Café

Het in de horeca bekende drankmerk Red Bull heeft voor een daverende stunt gezorgd. Gisteren reed Formule 1-testrijder Robert Doornbos met ongekende snelheid over de Afsluitdijk. Doornbos klokte een topsnelheid van 326 kilometer per uur.

Red Bull achter sensationele racestunt

Doornbos reed om 10.54 uur de A7 bij het Noord-Hollandse Den Oever op om vervolgens de Formule 1-bolide over de Afsluitdijk te sturen. Met een topsnelheid van 326 kilometer per uur werd hij en passant geflitst door een snelheidscamera.

‘Dit was echt gaaf! Natuurlijk was ik al wel eens vaker met een personenauto over de Afsluitdijk gereden, maar nog nooit zo snel als vandaag in mijn Formule 1-wagen’, aldus Doornbos, die met de racestunt een jongensdroom in vervulling zag gaan.

Reageer op dit artikel