nieuws

Remco Glas: ‘Tevreden met nullijn dit jaar

Café

Voorzitter Remco Glas de sector Drankverstrekkende Bedrijven van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt tevreden te zijn met het gisteren bereikte cao-akkoord. Glas zegt te spreken te zijn over het feit dat voor dit jaar de nullijn wordt vastgehouden.

Remco Glas: ‘Tevreden met nullijn dit jaar

‘Die nullijn voor dit jaar zagen we graag. En dat is nu bereikt. Hiermee kunnen we tevreden zijn. Het is heel belangrijk voor de horeca dat er een cao is. Over de economische situatie in 2011 kan ik weinig zeggen en dus ook niet reageren of het goed is dat dan de lonen wel omhoog gaan’, aldus Glas in een eerste reactie.

Gisteravond meldde KHN na een dag onderhandelen dat er een akkoord is over een nieuwe cao. Die gaat in per 1 april 2010 en loopt tot en met 31 maart 2012. Gedurende die periode is er per 1 januari 2011 een loonsverhoging van 0,75 procent afgesproken en per 1 juli 2011 nog eens 1 procent.

Reageer op dit artikel