nieuws

Rieu boos op Maastrichtse kroegen

Café

Topviolist André Rieu weet niet of hij ooit nog op het Maastrichtse Vrijthof zal optreden. Vorige maand schonk een aantal kroegen aan het plein tegen de afspraak in alcohol tijdens zijn concerten, en nu is de beroemde Limburger laaiend.

Rieu boos op Maastrichtse kroegen

Om de juiste sfeer te bewaren tijdens de klassieke concerten van Rieu is afgesproken geen alcohol te schenken op het Vrijthof. Volgens Rieu zijn er minstens vier horeca-uitbaters die dat tijdens de drie concerten in juli wel deden.

De afgelopen jaren gaf Rieu elke zomer een serie van drie openluchtconcerten op het Vrijthof. Om het naleven van de afspraak af te dwingen heeft hij nu gezegd misschien wel nooit meer op te treden op het Maastrichtse plein. De kaartverkoop voor de concertreeks volgend jaar, die deze week zou beginnen, is uitgesteld.

‘Ik wil nu even heel duidelijk stellen dat ik dit niet wil’, zei Rieu tegen de Limburgse zender L1. ‘Het lijkt er steeds meer op dat ik een begeleidend orkestje ben bij een feestje op het Vrijthof. Dat is natuurlijk niet zo.’

Rieu heeft overlegd met burgemeester Gerd Leers van Maastricht, en gezegd dat hij over twee weken een besluit neemt over toekomstige concerten in de Limburgse stad. Leers heeft tot die tijd om er met de plaatselijke horeca-ondernemers uit te komen. Volgens L1 ontekennen alle caféhouders aan het Vrijthof de afspraak geschonden te hebben.

Eerder berichten over André Rieu:

Reageer op dit artikel