nieuws

Rijssen-Holten gaat nat met drankketenbeleid

Café

De gemeente Rijssen-Holten heeft een blauwtje gelopen in de drang sier te maken met hun beleid rondom drankketen. Een uitgenodigd tv-programma filmde drinkende jongeren van veertien en vijftien jaar.

Rijssen-Holten gaat nat met drankketenbeleid

Voor het oog van de camera kwamen vooral overtreders van het beleid in beeld. Slechts een paar positieve geluiden over het beleid kwamen naar voren. Het merendeel waren het jongeren van onder de zestien jaar die bierdrinkend in beeld waren.

De gemeente laat in een reactie weten dat het TROS-programma ‘een nogal vertekend beeld heeft neergezet van het drankketenbeleid in de gemeente Rijssen-Holten’.

‘Terwijl we met ons beleid al veel verder gaan dan wat minister Ter Horst wil met haar aangescherpte regels. Bij ons moeten de keten voldoen aan de drank- en horecawet, brandveiligheidseisen en beschikken over een verklaring van de keeteigenaar die belooft dat hij toezicht op de activiteiten houdt’, aldus waarnemende burgemeester Pieter van Veen in het Nederlands Dagblad.

De gemeente heeft direct na de uitzending de eigenaar van de drankkeet opgespoord. Die heeft op zijn beurt de keet verwijderd..

Reageer op dit artikel