nieuws

Roken in feesttenten van de baan

Café

Roken is vanaf 1 juli ook verboden in feesttenten. Minister Klink van Volksgezondheid is tegemoet gekomen aan de eis van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Daarmee is het kortgeding waarmee KHN dreigde van de baan.

Roken in feesttenten van de baan

Donderdag spraken vertegenwoordigers van KHN en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met elkaar over de netelige kwestie.

KHN spreekt van een constructief verlopen gesprek en meldt dat is aangegeven dat voor het roken in tenten die voor horecadoeleinden worden gebruikt, dezelfde regels gaan gelden als in de reguliere horeca.

Daarmee komt de minister tegemoet aan de wensen van KHN. Die meldde eerder deze week de minister voor de rechter te slepen over deze kwestie. Het aangekondigde kortgeding van 1 juli komt te vervallen.

‘Als in de reguliere horeca niet gerookt mag worden, dan natuurlijk ook niet in feest- en festivaltenten. Gelijke monniken, gelijke kappen. Gelukkig heeft de minister dit ook ingezien en gelden voor tenten dezelfde regels als voor de horeca. Dat is wel zo duidelijk’, aldus de kersverse directeur Lodewijk van der Grinten van KHN.

Eerder gaf het ministerie de horeca te verstaan dat er niet meer te sleutelen viel aan de nieuwe wet. ‘Dit is ook geen afwijking van de wet, maar een aanpassing van de handleiding’, zegt een woordvoerster van het ministerie.

Meer weten over het rookverbod. Bekijk dan onze speciale rookpagina.

Reageer op dit artikel