nieuws

‘Rokend personeel gezonder in rookvrij café

Café

Rokend horecapersoneel wordt gezonder als ze werken in een rookvrij café. Dat blijkt uit onderzoek onder tweehonderd obers en barkeepers in Schotland.

‘Rokend personeel gezonder in rookvrij café

Volgens NRC.Next zijn bij het onderzoek rokende horecamedewerkers gevolgd gedurende een periode van twee maanden voor de invoering van het rookverbod tot een jaar later. In Schotland ging het rookverbod in de horeca in op 26 maart 2006.

Obers en barkeepers hadden vooraf regelmatig last van piepende ademhaling, een ochtendhoesje en rode en tranende ogen. Bij sommige nam na een jaar na invoering van het rookverbod de klachten af met meer dan de helft.

De resultaten worden gemeld door Britse onderzoekers in het laatste nummer van het tijdschrif Occupational and Envirenmental Medicine.

Reageer op dit artikel