nieuws

Rokers kansrijk voor rechter over roken in café

Café

Rokersclub Forces Nederland zegt goede kans te maken om het naderende rookverbod via de rechter van tafel te vegen. De organisatie wil minister Ab Klink voor de rechter slepen om zijn besluit terug te draaien.

Rokers kansrijk voor rechter over roken in café

Oprichter Wiel Maessen van Forces Nederland is fel gekant tegen een rookverbod. ‘Kleine ondernemers zullen er failliet door gaan. Daarnaast moet het afgelopen zijn met de betutteling. Iedereen weet dat in cafés wordt gerookt’, aldus Maessen in het Brabants Dagblad.

Maessen denkt voor de rechter een serieuze kans te maken om minister Klink alsnog te doen besluiten het aangekondigde verbod per 1 juli 2008 van tafel te vegen. ‘In Noorwegen hebben ambtenaren die niet meer in hun dienstwagen mochten roken al een rechtszaak gewonnen. Dat gebeurde op basis van de verklaring van de rechten van de mens. Daar staat in dat mensen niet gediscrimineerd mogen worden. Rokers dus ook niet’.

Reageer op dit artikel