Rokers: Sektarische trekjes bij rookbeleid

Rokers: Sektarische trekjes bij rookbeleid

De Stichting Rokersbelangen (SRB) wil een grootschalig onderzoek naar het rookbeleid in de horeca. De SRB, die opkomt voor de rechten van rokers, stelt dat de overheid sektarische trekjes vertoont als het om het rookbeleid gaat.

De SRB laat bij monde van Ton Wurtz weten dat er ten aanzien van roken in de horeca selectieve berichtgeving is en dat er met gemanipuleerde cijfers wordt gesmeten.

Anti-rooklucht

‘De werkelijkheid is anders’, stelt Wurtz. ‘In de horeca is ruim zeventig procent van de bezoekers helemaal niet blij met een rookverbod. Een niet mis te verstaan oordeel van de horecabezoeker. Alle andere onderzoeken, geïnitieerd door onder andere anti-rook organisaties, kleeft een anti-rooklucht aan. De uitkomst van dit soort onderzoeken weten we al, nu nog even de vragen er bij zoeken’.

De SRB pleit daarom voor een grootschalig onderzoek met inbreng van alle betrokken partijen. Om zo te zien wat er werkelijk leeft onder Nederlanders met betrekking tot wet- en regelgeving over roken in de horeca.

Zie ook:

Reacties vanuit de branche op nieuw rookplan

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.