nieuws

Rol Heineken op biermarkt op tv

Café

Het televisieprogramma Zembla kondigt aan dat het in het zondag een nieuwe strategie van Heineken onthult. Hierdoor wordt de macht van Nederlands belangrijkste bierproduct alleen maar groter.

Rol Heineken op biermarkt op tv

Dat meldt Zembla op haar site. Het tv-programma zegt dat op basis van een rekensom blijkt dat bierdrinkers in de periode van 1996 tot 1999 één euro per krat teveel betaalden als gevolg van het brouwerskartel. Bierbrouwers zijn dit jaar beboet voor kartelvorming.

Zembla onderzocht de laatste tijd vooral de rol van Heineken op de Nederlandse biermarkt. Volgens zowel de caféondernemers als de kleine bierbrouwers kan het allemaal veel goedkoper als grote brouwers zoals Heineken stoppen met het spelen van bank en pandeigenaar, meldt Zembla.

De uitzending op zondag 23 september is te zien op NED 2 en begint om 21.50 uur.

Meer over bierboetes

Reageer op dit artikel