nieuws

Rood van Borsato grootste zomerhit

Café

Rood van Marco Borsato is de grootste zomerhit in de Nederlandse horeca. Dat blijkt uit cijfers van BCM Music Systems, de samensteller van de werkelijke Horeca Hot 30 op MissetHoreca.nl.

Rood van Borsato grootste zomerhit

Verder blijkt uit de top-100 over de maanden juli en augustus dat Jan Smit met vijf noteringen de meest gedraaide artiest is in de horeca. De populaire Volendamse zangers staat in de top-100 met ‘Als de nacht verdwijnt’, ‘Sta op’, ‘Hoe kan ik van je dromen’, Boom boom bailanda’ en ‘Laura’. Smit wordt gevolgd door Bruce Springsteen, die met drie platen vertegenwoordigd is.

Veel gastvrouwen en –heren kiezen voor Nederlandstalige muziek in hun horecazaak. Van de 35 producten van eigen bodem wordt de lijst gesierd door niet minder dan 29 noteringen in eigen taal.

Grote gemene deler lijkt echter de herkenbaarheid. Aangevoerd door Angels van Robbie Williams (hoogst genoteerde plaats zonder hit te zijn) wordt de lijst bevolkt door een scala aan hits uit het recente en minder recente verleden. Kroegtoppers als ‘Summer of 69’, ‘Paradise by the dashboard light’ en ‘Losing my religion’ zijn zo populair dat ze regelmatig de wekelijkse Horeca Hot 30 halen.

Bekijk hier de complete lijst.

Reageer op dit artikel