nieuws

Rooie Cent vecht om voortbestaan

Café

Café De Rooie Cent in Amersfoort mag van de gemeente openblijven. Dat stelde de Utrechtse bestuursrechter deze week in een zitting.

Rooie Cent vecht om voortbestaan

Het café vecht om zijn voortbestaan sinds het nabijgelegen pand is gekocht door H&H-holding B.V. dat er een fitness-zaak runt. Volgens een woordvoerster van de gemeente stelt H&H overlast te hebben van het café. Zij wees er echter op dat De Rooie Cent al open was toen de holding het naastgelegen pand kocht.

Dieper gelegen is een conflict over grond de oorzaak van de strijd. Op het stuk grond tussen de buren heeft het café zijn keukentje. Dat zou op grond zijn van H&H. Volgens de eigenaar van De Rooie Cent rust er een erfdienstbaarheid op het bewuste stukje, waardoor hij er gebruik van mag maken.

De gemeente stelt dat een grondconflict niet kan worden uitgevochten via het wel of niet verlenen van een horeca-vergunning en laat het café dan ook open.

Reageer op dit artikel