nieuws

Rookcafé De Kachel sowieso in beroep

Café

Het Groningse café De Kachel gaat in de eerste rookrechtszaak van ons land sowieso in hoger beroep, ongeacht de uitspraak. Vrijdagmiddag 20 februari om omstreeks 13.00 uur doet de rechter uitspraak in de eerste rechtszaak door het schenden van het rookverbod.

Rookcafé De Kachel sowieso in beroep

Dat meldt HierMagHetWel.nl. Perswoordvoerder Gerhard Sannes van De Kachel laat weten geen goed gevoel te hebben over de uitspraak van de rechter. ‘Ik weet niet waar dat gevoel op is gebaseerd, maar ik denk dat de kans op vrijspraak kleiner is dan een veroordeling’.

Het OM eiste in de eerste rookrechtszaak van Nederland een voorwaardelijke straf van een maand sluiting bij het herhaling van het negeren van het rookverbod. Daarnaast eiste het OM 1.200 euro boete.

De eigenaren kregen vijf keer een waarschuwing, de zesde keer een proces-verbaal. Volgens de advocaten zou De Kachel al lang failliet zijn geweest als de eigenaren zich aan het rookverbod hadden gehouden. Het rookverbod zorgt al sinds de invoering voor veel onrust onder café-eigenaren. Veel cafébazen zijn het niet eens met het verbod en vrezen op de fles te gaan.

Café De Kachel verwacht vrijdag weer een hoop symphatisanten bij het café en in de rechtszaal. Twee weken geleden bij de hoorzitting was het café ook al het middelpunt van aanhangers en media.

Reageer op dit artikel