nieuws

Rookcontroles verdringen drankcontroles

Café

Controles op de verkoop van drank aan jongeren onder de zestien jaar blijven dit jaar achter bij de planning. Dat komt deels doordat de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) druk zijn met toezicht op het rookverbod in de horeca.

Rookcontroles verdringen drankcontroles

Dat heeft minister Ab Klink van Volksgezondheid dinsdag geantwoord op vragen van de Tweede Kamer over de begroting voor 2009. Ook kan de VWA moeilijk aan personeel komen.

Daardoor zullen er dit jaar van de tienduizend geplande inspecties op leeftijdsgrenzen bij drank, maar zevenduizend ook echt worden uitgevoerd.

De VWA is dit jaar al begonnen met uitgebreider toezicht op de leeftijd van mensen die alcohol kopen. Voor de intensievere inspecties moeten er 25 controleurs bijkomen. Voor 2009 staan 20.000 controles op stapel.

Reageer op dit artikel