nieuws

Rookruimte met flatscreen en vloerverwarming

Café

In het Gelderse Valburg hoeven rokers straks niet in de kou verveeld hun sigaretje te roken. Café De Viersprong heeft een bijzondere rokersruimte aangebouwd, inclusief flatscreens en vloerverwarming.

Rookruimte met flatscreen en vloerverwarming

Eigenaar Bas Nab heeft 25.000 euro geïnvesteerd in de rookruimte. ‘Maar hij is prachtig’, laat hij weten in De Gelderlander.

De rookruimte is voorzien van allerlei gemakken. Zo zijn er flatscreens zodat gasten zich niet hoeven te vervelen wanneer ze even een sigaretje willen roken. Koude voeten zijn uit den boze door vloerverwarming.

De ruimte is overkapt met drie grote Veluxramen, die in principe altijd open staan. ‘Tenzij het regent. Er zit een regensensor in die ervoor zorgt dat de ramen sluiten als het begint te regenen’, aldus Nap.

Nap deed zijn inspiratie op in Ierland. Daar is het rookverbod al enkele jaren van kracht en zijn ondernemers behoorlijk creatief in het aanbieden van alternatieven. Nap dacht eerst aan een binnentuin bij zijn zaak, maar zag de gemeente Overbetuwe niets in.

Met de rookruimte voorkomt Nap dat rokers voor de deur van zijn zaak gaan staan. ‘Ik houd ook feesten en partijen hier. Tijdens een huwelijksfeest staan er misschien wel twintig tot dertig man buiten. Die praten en lachen. Mijn buren hebben daar last van’.

Meer rooknieuws:

Reageer op dit artikel