nieuws

Rookverbod in België goed nageleefd

Café

In België wordt het rookverbod in eetgelegenheden, dat sinds 1 januari geldt, goed nageleefd. Dat heeft de Belgische overheidsdienst Volksgezondheid vrijdag bekendgemaakt na de eerste week van controles.

Rookverbod in België goed nageleefd

De nieuwe wetgeving in België verbiedt roken in alle eetgelegenheden. Slechts in drankgelegenheden en cafés mag onder voorwaarden nog een aparte rokerszone worden ingericht. Restaurants kunnen nog wel een aparte rookkamer inrichten.

‘De meeste grote zaken, zoals brasserieën en tavernes, kiezen voor een rookverbod. Zij halen een groot deel van hun omzet uit maaltijden’, aldus woordvoerder Jan Eyckmans van Volksgezondheid. In de kleinere zaken, zoals cafés, wordt het eten meestal van de kaart geschrapt.

Reageer op dit artikel