nieuws

Rookverbod: rookleveranciers leveren 25% in horecakanaal in

Café

Het rookverbod in de horeca heeft een omzetdaling van circa 25 procent veroorzaakt bij British American Tobacco. Dat zegt de sigarettenleverancier in Tabak & Gemak.

Rookverbod: rookleveranciers leveren 25% in horecakanaal in

British American Tobacco (BAT) heeft fors te leiden onder het rookverbod in de horeca. Maar liefst 25 procent, aldus Dennis Teeken, hoofd marketing en distributie van de sigarettenleverancier. Teeken wil de winstgevendheid van de markt echter in stand houden door premium merken te stimuleren en door in te spelen op de behoeftes van consumenten in het lagere segment van de markt.

BAT heeft met het merk Pall Mall een leidende positie in Nederland, maar verlaagde onlangs de prijs van dit sigarettenmerk. Dat gebeurde in reactie op een prijsverlaging van een concurrerend merk. In 2010 lanceert BAT productvernieuwingen voor het grootste premiummerk Kent.

Reageer op dit artikel