Rotterdam: picknickgevoel op het plein

Rotterdam: picknickgevoel op het plein

Het nieuwe Rotterdamse poppodium Heidegger bundelt de krachten met andere ondernemers in het centrum van de havenstad. De uitkomst? Een bijzondere menukaart, aldus de ondernemers. De menukaart maakt onderdeel uit van het Stadsterras in het centrum van Rotterdam. 'Een terras zoals zovelen. In de zon, in het centrum, leuke bediening, lekker wijn, goede muziek en gezellige decoratie.' En dus die menukaart.

Heidegger, Napoli, De Bezorgbeer, a Tast of Vietnam, Asian Glories, Dudok, de Gouden Ton en Dim Daily ontwikkelden samen het terras met de gevarieerde kaart. Bezoekers kunnen genieten van gerechten uit de Aziatische, Italiaanse en Hollandse keuken. 'Uiteraard wordt dit allemaal op de Rotterdamse manier geserveerd: zo uit de doos. Wat een soort van picknickgevoel geeft, maar dan op het plein.'

Stadspodium-Rotterdam

Het Stadspodium-Rotterdam is sinds 2009 beschikbaar voor alle Rotterdammers. Amateurs en semi-professionals kunnen er optreden, met als doel om iedere Rotterdammer op termijn actief met cultuur in aanraking te laten komen. Bij droog weer verzorgt Heidegger elke zondag een muzikale middag.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.