nieuws

Rotterdam sluit ‘foute’ cafés

Café

In Rotterdam zijn op last van burgemeester Opstelten twee cafés gesloten. Zes Rondjes krijgt geen nieuwe vergunning op basis van de wet Bibob, Broadway moet de deuren een jaar dichthouden wegens de vondst van wapens, drugs en de middelen om drugs te verhandelen.

Rotterdam sluit ‘foute’ cafés

De exploitante van Zes Rondjes is bij een aanvraag voor een nieuwe vergunning niet integer genoeg bevonden. De exacte reden waarom Zes Rondjes dicht moet, kan de gemeente niet geven. ‘We mogen wel naar buiten brengen dat een uitbater van een zaak in verband wordt gebracht met strafbare feiten bij een onderzoek naar de integriteit. Maar we mogen niet zeggen welke criminaliteit dat is’, aldus een woordvoerder in het Algemeen Dagblad.

Broadway is voor een jaar gesloten. Hier zijn een ruime handelshoeveelheid harddrugs en spullen voor drugshandel (zakjes, weegschaal, koffiemolen met sporen cocaïine) en een vuurwapen, inclusief munitie, gevonden. Tevens is een klant er betrapt met een partij cocaïne die niet alleen voor eigen gebruik was bestemd.

Broadway genoot in het verleden vooral faam onder de naam Tudor. Buren verbaast het onderzoek naar drugshandel in deze zaak niet. ‘We hadden overlast en er zijn incidenten geweest. Gelukkig is deze maatregel genomen. Hebben we voorlopig rust’, aldus buren.

Rotterdam let scherper op de integriteit van aanvragers van vergunningen en subsidies. Zo vroeg de gemeente vorig jaar 29 keer hulp aan het Landelijk Bureau Bibob om bepaalde personen te screenen, terwijl dat aantal in 2006 10 bedroeg.

Meer gesloten cafés:

Reageer op dit artikel