nieuws

Rotterdams zwembad wordt hotspot uitgaansleven

Café

Het oude Tropicana-zwembad in Rotterdam wil een nieuwe hotspot worden in het uitgaansleven van Rotterdam. Het zwembad wordt omgevormd tot Live Event Center; een soort Rotterdamse versie van de Heineken Music Hall.

Rotterdams zwembad wordt hotspot uitgaansleven

Exploitant Frank Blom denkt jaarlijks 450.000 bezoekers te lokken naar het voormalige Tropicana. Hij spreekt van een mini-Ahoy aan de goede kant van de Maas. Omwonenden zijn niet blij met de plannen, schrijft de lokale krant De Echo.

De binnenkant van het gebouw wordt verbouwd voor zo’n veertien miljoen euro. In het complex kunnen maximaal zesduizend concertbezoekers, maar er is ook ruimte voor congressen, beurzen en dansfeesten.

Blom wil het gat opvullen tussen grote broer Ahoy en kleinere buur De Doelen. ‘We willen met ons concept de richting op van de Heineken Music Hall in Amsterdam’, zegt Blom. ‘En daar is hier zeker een markt voor.’

De omwonenden zijn niet te spreken over de bouwplannen. Ze vrezen overlast van geparkeerde auto’s mar ook van dronken bezoekers.

Of alles zo zeker is als de exploitanten vertellen, is nog maar de vraag. Bij de deelgemeente in Kralingen is nog geen vergunningsaanvraag ingediend. Overigens moet het Live Center binnen de oude exploitatievergunning van Tropicana blijven.

Reageer op dit artikel