nieuws

Rudi Spanjers tapt beste biertje van Nederland

Café

Rudi Spanjers van hotel La Sonnerie uit Son en Breugel heeft het Nationaal Kampioenschap Biertappen 2011 op zijn naam geschreven. Hij versloeg in de finale diverse tappers die allen regionale wedstrijden wisten te winnen.

Rudi Spanjers tapt beste biertje van Nederland

Spanjer liet Hidde Spinder van hotel restaurant Sonnevank uit Wijk aan Zee en Ton Opgenhaffen van Café Schad uit Sittard achter zich. Zij wonnen respectievelijk zilver en brons op het NK Biertappen. De wedstrijd werd 2 februari gehouden op de vakbeurs BBB/EFFF in Maastricht.

De wedstrijd bestond uit twee selectierondes waarna vijf finalisten het tegen elkaar opnamen. In de finale moesten de deelnemers twee perfecte fluitjes en twee vaasjes tappen, waarna ze deze samen met twee speciaalbiertjes uitserveerden aan de vakjury

De winnaar kreeg uit handen van de juryvoorzitter een training tot biersommelier aangeboden en een bijzondere oorkonde. Rudi Spanjers mag zich een jaar lang de eervolle titel Nationaal Kampioen Biertappen noemen.

Reageer op dit artikel