nieuws

Ruim 40 rookboetes tijdens carnaval

Café

42 Horecaondernemers zijn door het overtreden van het rookverbod op de bon geslingerd tijdens carnaval. Daarnaast kregen nog drie cafés een waarschuwing.

Ruim 40 rookboetes tijdens carnaval

Dat meldt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De VWA voerde 156 gecombineerde inspecties uit tijdens het carnavalsweekend. Het ging daarbij om controles op handhaving van het rookverbod en op naleving van de leeftijdsgrenzen voor alcoholverkoop.

Esther Filon van de VWA laat weten dat de cijfers niet te vergelijken zijn met andere weekenden. ‘Omdat het om gecombineerde inspecties ging. Een conclusie trekken of het rookverbod tijdens carnaval wel of niet vaker is genegeerd, is dan ook niet mogelijk.’

De VWA voert normaliter vooral controles uit bij ‘verdachte cafés’. In het carnavalsweekend zijn vooral ‘hotspots’ gecontroleerd, bedrijven waar veel jongeren in de provincies Brabant en Limburg kwamen.

Tijdens de controles werden 42 boetes uitgedeeld. Drie bedrijven kregen een schriftelijke waarschuwing. De VWA stelt verder dat er veel jonge tieners van 12, 13 en 14 jaar oud alcohol dronken.

Reageer op dit artikel