nieuws

Rumoer over onderzoek terrasprijzen

Café

De uitkomsten van het terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners hebben in Enschede voor ophef gezorgd. Voormalig raadslid H. Hofde spreekt over een aanfluiting wanneer hij hoort dat de prijzen op terrassen in Enschede met 8,5 procent zijn gestegen.

Rumoer over onderzoek terrasprijzen

‘Ik heb laatst toevallig aan zo’n knaapje (horecamedewerker, red.) gevraagd wat hij verdiende per uur. Hij antwoordde drie euro zestig. Bruto wel te verstaan. Dus waar praten we over? Ja, weet je wie er met die extreme winst aan de haal gaat? De horecabaas zelf. Van die terrasprijzen gaan ze vier keer per jaar op vakantie naar het buitenland’, aldus Hofte in de regionale krant Tubantia.

Uit het onderzoek blijkt dat een glas bier, rosé en fris in Enschede gemiddeld 12,45 euro kost. Dat is 8,5 procent meer dan vorig jaar. Daarbij moet worden aangetekend dat de prijzen in 2005 in vergelijking met 2004 daalden met bijna anderhalf procent. Enschede kwam in het onderzoek onder de 21 grootste steden van Nederland uit op de veertiende plaats als duurste terrasstad.

Voorzitter F. Koolhoven van de Vereniging Horeca Stad Enschede zegt helemaal niets te kunnen met de uitslag van het onderzoek. ‘De steekproef is niet representatief. Zes zaken bezoeken is geen goede graadmeter. En noem het dan niet “Enschede is duur”, maar een aantal zaken is duur. Ze maken weer eens de fout door alles over één kam te scheren.’

Reageer op dit artikel