nieuws

’s Werelds duurste bier: 856 euro

Café

Het duurste biertje ter wereld kost 856 euro (veertig euro per glas) en wordt geschonken in het Londense restaurant Belgo. Het is een tien jaar oude fles ‘La Vieille Bon-Secours’. Dit meldt de Standaard.

Volgens bierjournalist Geert van Lierde in de Standaard, is Belgisch bier populair in Londen. ‘Alle bieren met karakter scoren er hoog. De Britten zijn bereid astronomische bedragen te betalen voor een lekker Belgisch biertje.’

De tien jaar oude ‘La Vieille Bon-Secours’ is een bier dat op de fles hergist. De houdbaarheidsdatum van deze bieren is nagenoeg onbeperkt, zegt van Lierde. ‘Na acht jaar beginnen deze bieren volop te verouderen en smaken ze als goede oude portwijn’.

Het bier wordt gebrouwen in Roger Coulier in het Henegouwse Peruwelz, een kleine brouwer. Volgens van lierde zijn alle bieren van kleine brouwers een succesverhaal. ‘Maar hun productie is beperkt in vergelijking met het enorme debiet van de grote brouwgroepen. Het succes van de kleine bieren merk je helaas niet in de statistieken.’

Reageer op dit artikel