nieuws

SABMiller (Grolsch) verkoopt meer bier

Café

SABMiller, eigenaar van onder meer Grolsch, heeft het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar meer bier verkocht. Dat kwartaal eindigde voor de brouwer op 30 juni.

SABMiller (Grolsch) verkoopt meer bier

Het bedrijf is na het Belgische InBev de tweede brouwer ter wereld.

Vijf procent

Het bedrijf maakt bekend dat het in de periode april-juni vijf procent meer bier verkocht dan de vergelijkbare periode in 2010. Ook de frisdrankverkopen – die het afgelopen boekjaar goed waren voor 17 procent van de omzet – stegen met vijf procent.

Oost-Europa

De stijging in Europa, die gelijke tred hield met de mondiale trend, kwam voornamelijk dankzij de Oost-Europese markt. In Afrika en Azië was de stijging het grootst, in Amerika zakte de verkoop juist iets in. Dat wijt het concern aan de slecht economische situatie en de hoge werkloosheid, aldus de Financiële Telegraaf.

Reageer op dit artikel