nieuws

Salaris directie Buma/Stemra boven balkenendenorm

Café

De top van Buma/Stemra, de organisatie waar de horeca mee te maken heeft, verdient fors meer dan de balkenendenorm. Dat blijkt uit jaarverslag van de auteursrechtenorganisatie waarin op aandringen voor het eerst de salarissen van de directieleden worden vermeld. Bestuurslid Henk Westbroek, die vorige week Buma/Stemra onvoldoende transparant noemde, heeft inmiddels een spreekverbod opgelegd gekregen.

Salaris directie Buma/Stemra boven balkenendenorm

Uit het jaarverslag blijkt dat Cees Vervoord, die Buma/Stemra in augustus 2010 verliet, voor acht maanden dienst 379.000 euro kreeg overgemaakt. De huidige directeur Hein van de Ree, die op 1 mei 2010 bij de organisatie startte, kreeg voor de resterende zeven maanden van dat jaar 200.000 euro salaris. Directeur juridische zaken van Buma/Stemra, Cees van Rij, verdiende in 2010 ruim 233.000 euro.

Bestuurslid en horecaondernemer Henk Westbroek uitte vorige week kritiek op Buma/Stemra, onder andere over het niet verkrijgen van informatie over het salaris van de nieuwe directeur. In De Volkskrant staat te lezen dat Westbroek een spreekverbod heeft opgelegd gekregen.

Westbroek in De Volkskrant: ‘Wij mogen niet meer met de media praten, want het bestuur dient volgens hem (voorzitter Konrad Boehmer, red.) met één mond te spreken en hij is die mond’.

Reageer op dit artikel