nieuws

Salaris Heineken-topman Van Boxmeer flink omhoog

Café

Het salaris van topman Jea-Francois van Boxmeer van Heineken gaat met 30 procent omhoog. Het basissalaris van de biertopman komt uit op 950.000 euro.

Salaris Heineken-topman Van Boxmeer flink omhoog

Ook het salaris van de financiële rechterhand van Van Boxmeer, René Hooft Graafland, gaat fors omhoog. Zijn basissalaris neemt met 20 procent toe tot 650.00 euro per jaar.

De salarisverhogingen blijkt uit het gisteren verschenen jaarverslag van Heineken, meldt De Telegraaf. De salarissen zijn flink opgetrokken omdat volgens de bierbrouwer de topmannen beduidend minder zouden verdienen dan bestuurders van vergelijkbare ondernemingen.

Naast het optrekken van het salaris gaat ook de bonus voor Van Boxmeer en Hooft Graafland omhoog. Van Boxmeer kan bij het halen van zijn doelstellingen 125 procent van zijn basissalaris bijverdienen. Dit was tot voor kort nog 100 procent. Hooft Graafland krijgt een bonus van 100 procent bij het behalen van zijn doelstellingen.

Reageer op dit artikel