nieuws

Schietpartij: gemeente sprak over verhuizing

Café

De gemeente Spijkenisse was in gesprek met de eigenaar van El Hombre over een verhuizing van het café. In het café werden in de nacht van donderdag en vrijdag vijf bezoekers neergeschoten. Buurtbewoners spreken van een discutabele reputatie van El Hombre.

Schietpartij: gemeente sprak over verhuizing

Bij de schietpartij raakten vijf cafébezoekers gewond. Een 32-jarige vrouw uit Spijkenisse ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Drie anderen raakten eveneens ernstig gewond. De schutter is voortvluchtig.

De gemeente heeft met de exploitant afgesproken dat zijn café in de Voorstraat voor onbepaalde tijd sluit, tot het politieonderzoek is afgerond. De huidige exploitant runt de zaak sinds zeven jaar.

De gemeente was al enige tijd in gesprek met de eigenaar van het cafépand over een verhuizing, zo meldt het ANP. Het bestemmingsplan van de oudste winkelstraat van Spijkenisse voorziet niet meer in nachtelijke horeca.

Een gemeentewoordvoerder liet weten dat er zich bij de kroeg de afgelopen zeven jaar geen bijzondere incidenten hebben voorgedaan. De gemeente stuitte slecht op wat meldingen van overlast.

Buurtbewoners hebben een andere mening over El Hombre. Zij stellen dat de reputatie van het café discutabel is. Ook de winkeliersvereniging laat bij monde van voorzitter Gjalt Adema weten te twijfelen over de reputatie van El Hombre. ‘Het zijn niet de mensen die we graag in de Voorstraat zien’.

Zie ook:

Reageer op dit artikel