nieuws

Secretaresse Grolsch speelde voorkennis door

Café

Een secretaresse van een lid van de raad van bestuur van Grolsch heeft in 2007 informatie gelekt over de overname van Grolsch door SABMiller. Samen met haar familie staat ze terecht voor handelen met voorkennis.

Secretaresse Grolsch speelde voorkennis door

De Zuid-Afrikaanse bierbrouwer SABMiller bracht drie jaar geleden een bod uit op Grolsch van 816 miljoen euro. Grolsch ging akkoord.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM), de waakhond van de aandelenmarkt, werd door de Rabobank getipt dat er mensen met voorkennis aandelen hadden gekocht. Dat is verboden.

Er zijn al twee familieleden van de secretaresse veroordeeld voor handelen met voorkennis, meldt het NRC. De vrouw zelf heeft al bekend dat ze wist van de voorgesprekken, en dat haar man dit via haar te weten kwam. Deze man bekende dat hij zijn vader erover verteld heeft.

Reageer op dit artikel