nieuws

Serreproblemen voor ondernemer

Café

Horecaondernemer Bjorn van de Brug uit Helmond staat voor lastige opgave. Drie van zijn zaken in Helmond moeten op korte termijn worden ontdaan van hun serre. Voor Van de Brug betekent dit een forse schadepost.

Serreproblemen voor ondernemer

Het gaat volgens het Eindhovens Dagblad om de zaken De Bank, De Kapper en Franske, allen gelegen aan het Helmondse Havenplein. Het gemeentebestuur heeft bepaald dat permanente serres niet zijn toegestaan.

‘De gemeente wil dat gedurende de zomermaanden de gevels van de cafés te zien zijn en dat er terrassen voor de deur staan. Daarom staat in de bouwvergunning dat de serres in mei moeten verdwijnen en pas tegen eind september weer teruggeplaatst mogen worden’, aldus de onfortuinlijke horecaondernemer.

Gevolg is dat Van de Brug de serres over een maand of vier weer moet laten afbreken. De kosten worden geschat op 15.000 euro. Na het zomerseizoen mag hij de serres weer opbouwen. Van de Brug: ‘De logica die hierachter zit, ontgaat me. Het zal wel Helmondse logica zijn, denk ik’.

Reageer op dit artikel