nieuws

Site over druggebruik op dancefeesten

Café

De Belangenvereniging Dance (BVD) heeft een website gelanceerd over druggebruik in het uitgaansleven. Op de site staat wat wel en niet mag in Nederland. Ook kunnen bezoekers informatie vinden over regels waaraan de politie zich moet houden als ze in het uitgaanscircuit worden aangehouden.

Site over druggebruik op dancefeesten

Aanleiding voor de website tolerantie.nu zijn de strengere optredens van de politie op grote dance-evenementen, zoals in Arnhem en Amsterdam het afgelopen jaar, liet Corné Bos, voorzitter van BVD dinsdag weten.

Bos: ‘Jarenlang werden softdrugs en partydrugs min of meer gedoogd in het uitgaanscircuit. Dat lijkt nu te veranderen.’

‘Het ontbrak in Nederland nog aan goede voorlichting wat betreft wat wel en niet mag op het gebied van gebruik van genotmiddelen tijdens feesten. Daar hopen wij met deze site een einde aan te maken’, aldus Bos.

Op de site kunnen mensen die door de politie worden aangehouden, onder meer zien wat hun rechten en plichten zijn. Ook kunnen bezoekers lezen wat de politie wel en niet mag doen bij een aanhouding. BVD heeft ook een klachtenformulier op de website geplaatst die mensen kunnen invullen als ze denken dat ze onjuist zijn behandeld door de politie.

Reageer op dit artikel