nieuws

Sjoerd Kooistra kreeg hulp bij zelfdoding

Café

Sjoerd Kooistra heeft hulp gehad bij zijn zelfmoord op 29 juni 2010. Dat zegt huisvriend en –advocaat mr. Oscar Hammerstein. Hammerstein wijst onder meer op een aangetroffen asbak in Kooistra’s woning. ‘De hemel mag weten wat er is gebeurd, maar hij heeft in ieder geval hulp gehad bij zijn zelfdoding’.

Sjoerd Kooistra kreeg hulp bij zelfdoding

In een groot artikel in De Telegraaf van zaterdag 5 februari worden details en raadsels gemeld rond de zelfmoord van horecatycoon Sjoerd Kooistra.

De krant meldt dat Kooistra is overleden aan de gevolgen van een overdosis pillen. Zijn lichaam is goeddeels onder water aangetroffen in zijn ligbad in zijn riante villa Rozendal in Ubbergen, onder de rook van Nijmegen.

In de woning in Ubbergen trof de politie een asbak met peuken aan. Volgens advocaat Hammerstein opmerkelijk: ‘Sjoerd was een fanatieke antiroker. Je mocht bij hem in de tuin nog geen sigaret roken. Na zijn zelfmoord zijn er bij hem in huis asbakken gevonden met sigaretten’.

Hammerstein vervolgt: ‘We weten dat in het weekeinde, voorafgaande aan de zelfmoord, er mensen in het huis zijn geweest. De logeerkamer was gebruikt. De hemel mag weten wat er is gebeurd, maar hij heeft in ieder geval hulp gehad bij zijn zelfdoding.

In de keuken van villa Rozendal zijn bloedsporen aangetroffen. Deze waren van Kooistra zelf, mogelijk veroorzaakt door een ongelukje in de keuken, schrijft De Telegraaf.

In een reactie op het artikel laat de regiopolitie Gelderland-Zuid in dezelfde krant weten dat er in de woning van Kooistra sporen zijn aangetroffen die duiden op de aanwezigheid van meerdere personen in de villa, voorafgaand aan de zelfdoding.

De politie laat verder weten al deze personen te hebben gesproken en dat niemand daarvan bij de zelfmoord aanwezig was. Of er sprake is geweest van afpersing of bedreiging, is niet door de politie onderzocht.

Reageer op dit artikel