nieuws

Smits Koffiehuis is Leerbedrijf van het Jaar

Café

Het Amsterdamse caférestaurant Smits Koffiehuis is uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2008. De Amsterdammers winnen een uitgebreide reportage in Misset Horeca, en nemen de komende twee jaar plaats in de jury van de verkiezing.

Smits Koffiehuis is Leerbedrijf van het Jaar

Het restaurant won het van het Carlton Beach Hotel in Scheveningen en cateraar Boenk en de Groot in Den Haag.

Smits werd geprezen om het familiegevoel, zowel onder de gasten als het personeel, en de gedrevenheid onder de werknemers. De zes leermeesters doen het zo goed, dat menig leerling terugkeert waardoor 80 procent van het personeel leerling of ex-leerling is.

De prijsuitreiking werd muzikaal omlijst door presentator Gregor Bak, die voor elke kandidaat een passend lied had. De prijzen werden uitgereikt door juryvoorzitter en directeur van wedstrijdorganisator Kenwerk Alien Cnossen.

De kandidaten kregen vooraf nog even een hart onder de riem gestoken door de winnaar van vorig jaar, directeur Jan Hein Bartels van hotel De Wilmersberg in De Lutte. ‘De overwinning is een bevestiging dat je het goed doet. Ook geeft het een enorme uitstraling naar de arbeidsmarkt: na de winst stroomden bij ons de sollicitaties binnen.’

Meer nieuws van de Horecava:

Reageer op dit artikel