nieuws

‘Sms kroegbaas: bij ons mag je roken

Café

Een kroegbaas laat zijn klandizie via sms weten dat er na 10 uur weer mag worden gerookt. Een andere kroegbaas meldt dat op zijn website. Dat zegt Clean Air Nederland (CAN).

‘Sms kroegbaas: bij ons mag je roken

CAN noemt deze voorbeelden in een brief die de antirookorganisatie vrijdag aan minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft geschreven. Het is een van de bijna drieduizend klachten die de afgelopen maand op de website zijn binnengekomen.

Clean Air signaleert dat niet alleen kleine kroegen maar ook sportkantines en discotheken het rookverbod overtreden. ‘Zelfs over grote poppodia en discotheken, waaronder de Heineken Musical Hall, Melkweg en Escape in Amsterdam, komen meldingen binnen op het steunpunt.’

In veel sportkantines wordt gewoon doorgerookt, schrijft Clean Air. Sporters die niet in de rook willen staan, gaan na het sporten daarom direct naar huis. Clean Air wil met de brief het beleid van de minister ondersteunen.

Reageer op dit artikel