nieuws

Soepel rookverbod is oneerlijke concurrentie

Café

PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester noemt de versoepeling van het rookverbod voor kleine cafés ‘onverstandig’. Het leidt volgens haar tot oneerlijke concurrentie en ze dringt er dan ook bij de minister op aan dat ze terug komt op haar besluit.

Soepel rookverbod is oneerlijke concurrentie

Dit meldt Bouwmeester in haar weblog op de website van de PvdA.

Minister Edith Schippers (VWS) maakte gisteren bekend dat ze het rookverbod in de horeca versoepelt en dat er niet meer wordt gecontroleerd in kleine kroegen zonder personeel. Volgens Bouwmeester leidt de versoepeling tot oneerlijke concurrentie.

‘Een klein café is maximaal zeventig vierkante meter. Straks krijg je dat in het ene café wel gerookt mag worden, terwijl dat niet mag in het café ernaast, dat toevallig één vierkante meter groter is. Die laatste cafés gaan dat voelen in hun omzet.’

Bouwmeester zegt ook dat de onduidelijkheid groeit, net als de bureaucratische rompslomp. ‘Met nog meer rechtszaken in het verschiet, lijkt me dit geen verstandig besluit. Ik zal de minister wijzen op de negatieve gevolgen en haar vragen terug te komen op dit besluit.’

Reageer op dit artikel