nieuws

Spaanse toeristenbars gek op Ali B

Café

Discotheekeigenaren in de drukbezochte Spaanse badplaatsen blijven gek van Nederlandse artiesten. Veel zangers en dj’s doen een ‘toertje costa’, waarbij ze in een paar dagen diverse kustplaatsen aandoen.

Spaanse toeristenbars gek op Ali B

Zo is deze week Ali B. bezig met een rondje Spanje. ‘Gisteren Torremolinos, vandaag Salou, en dan doe ik hierna nog Blanes, Malgrat de Mar en Lloret de Mar. Dit jaar doe ik twee keer hetzelfde rondje’, aldus Ali B. in het Algemeen Dagblad.

Discotheek Cooldown@crocs in Salou zegt bij monde van eigenaar Frank van der Have blij te zijn met de artiesten uit Nederland. ‘Deze week had ik nog de Jeugd van Tegenwoordig. Het Nederlandse publiek is verwend, je moet er echt je best voor doen om ze binnen te halen’.

Naast zangers zijn het sinds de eeuwwisseling vooral dj’s die de grootste klantentrekkers zijn voor bars en discotheken in de bij jongeren populaire badplaatsen. Zo treden Tiësto, Ferry Corsten en Armin van Buren regelmatig voor vele euro’s op in toeristenbars.

Voor de Spaanse Costa’s is de invasie van Nederlandse artiesten niet nieuw. Vanaf de jaren zestig trokken bekende volkszangers als Jacques Herb, Imca Marina en André Hazes naar de zonnige gebieden om Nederlandse toeristen te vermaken.

Reageer op dit artikel