nieuws

Speelautomatenbedrijf Eurocoin failliet

Café

De rechtbank in Den Bosch heeft de Bossche speelautomatenleverancier Eurocoin dinsdag failliet verklaard. De grootste aanbieder van fruitautomaten voor de horeca is ten onder gegaan aan de verhoging van de kansspelbelasting en het rookverbod, zei directeur-aandeelhouder Ton Lueb woensdag.

Speelautomatenbedrijf Eurocoin failliet

Bij Eurocoin werkten 25 mensen. De aandeelhouders van Eurocoin hebben besloten de activiteiten te staken wegens een omzetdaling van meer dan 50 procent.

Volgens brancheorganisatie VAN is Eurocoin het eerste grote slachtoffer van de overheidsmaatregelen die bijna een jaar geleden van kracht werden. Voorzitter Annette Kok vreest ook voor de toekomst van andere importeurs en aanbieders, die eveneens in zwaar weer zijn terechtgekomen.

Reageer op dit artikel