nieuws

Sportauto ramt terras: 6 gewonden

Café

Een auto is zondagavond rond 18:15 uur een terras opgereden van café Bonfemme in Maastricht. Daarbij zijn zes mensen gewond geraakt, van wie twee zwaargewond. De chauffeur was dronken.

Sportauto ramt terras: 6 gewonden

Dit meldde de politie. Het ongeluk gebeurde op de hoek van de Graanmarkt en het Onze Lieve Vrouweplein. Alle zes de slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft de veroorzaker van het ongeval aangehouden. De man reed eerst met zijn cabrio met Frans kenteken achteruit de terrassen op om vervolgens vooruit terug te rijden. Daarbij reed hij in op verschillende stoelen met gasten en richtte zo een grote ravage aan.

Volgens getuigen wist een omstander de sleutel uit het contact te trekken, zodat de auto stil kwam te staan. De politie kon hierover nog niets zeggen. Ook beweringen van getuigen dat de man behoorlijk hard gereden zou hebben, kon de politie nog niet bevestigen.

Inmiddels is bekend dat het om een 36-jarige vermoedelijk Franse automobilist gaat. De man had driemaal meer gedronken dan wettelijk was toegestaan. De man is in verzekering gesteld en wordt verhoord. Ook nam de politie urinemonsters af om eventueel drugsgebruik te onderzoeken.

Van de zes gewonden, onder wie twee zwaargewonden, liggen nog drie mensen in het ziekenhuis. Volgens de politie stond de man voor een verkeerslicht op de Maasboulevard, toen hij met zijn auto plotseling met hoge snelheid achteruit een druk terras opreed.

Reageer op dit artikel