nieuws

Staatsecretaris voor biercultuur gevraagd

Café

Overheid, horeca en brouwers moeten in Nederland de handen ineen slaan om de biercultuur in ons land nog beter op de kaart te zetten. Daarvoor moet er een staatsecretaris voor biercultuur worden aangesteld. Dat zegt bierkenner Henri Reuchlin.

Staatsecretaris voor biercultuur gevraagd

‘Het is leuk dat staatssecretaris Frank Heemskerk oproept om in Nederland vakantie te vieren, maar we willen actie, geen loze praatjes. Een minister voor gastvrijheid is een mooie start, een staatssecretaris voor biercultuur lijkt me nog beter’, aldus Reuchlin.

Bierkenner en -opinieleider Henri Reuchlin doet zijn oproep in de derde editie van Bier!, het nieuwe onafhankelijke smaakmakende magazine over speciaalbier. Hij verwijst daarbij naar de prima initiatieven in ons buurland België waar ‘Vlaanderen Lekker Land’ een idee is van de provinciale toeristische diensten en de horeca in Vlaanderen.

Maar met name tipt Reuchlin ook de nieuwe campagne ‘Leven in de brouwerij’. In samenwerking met de regionale brouwerijen zet Vlaanderen Lekker Land de biercultuur aldaar extra in het zonnetje. Nederland kan daar nog een voorbeeld aan nemen.

Reageer op dit artikel