nieuws

Starbucks in Griekenland betaalt btw uit eigen zak

Café

Starbucks in Griekenland neemt een groot deel van de btw-verhoging op producten voor eigen rekening. Daarmee hoopt het de klandizie vast te houden. Door de financiële problemen in het land heeft de Griekse regering besloten de btw voor de horeca fors te verhogen.

Starbucks in Griekenland betaalt btw uit eigen zak

Veel Griekse horecabedrijven klagen steen en been. Enerzijds moeten de prijzen omhoog vanwege een btw-tarief van 13 naar 23 procent. Anderszijds worden de Griekse burgers flink gekort op hun inkomen. De angst bestaat dat de horeca in Griekenland hier flink last van gaat krijgen.

Een medewerker van Starbucks laat in de media weten dat Starbucks zich zorgen maakt over de ontwikkelingen, maar hier met een eigen maatregel z’n voordeel mee te doen. ‘Starbucks heft de prijzen niet verhoogd per 1 september, maar betaalt de helft van de btw uit eigen zak’, aldus de barista van Starbucks, genoteerd door Gelderlander.nl.

Reageer op dit artikel