nieuws

Starbucks komt toch naar Nederland

Café

De kogel is eindelijk door de koffiekerk. Starbucks komt officieel naar Nederland. Schiphol krijgt de eer. Wel zit er een addertje onder het gras. Een White Chocolate Mocha of Toffee Nut Latte is niet zo maar besteld.

Starbucks komt toch naar Nederland

De eerste vestiging van Starbucks komt op Schiphol, achter de douane. De zaak is daardoor alleen bereikbaar voor mensen met een vliegticket. De nieuwe Starbucks wordt geëxploiteerd door horeca- en retailorganisatie HMSHost en gaat komende zomer open. HMSHost runt meerdere eet- en drinkformules op Schiphol.

Zuinig

Over de komst van Starbucks deden lange tijd tal van geruchten. Starbucks hield zelf vaak de boot af en was uiterst summier in berichtgeving over de plannen in ons land. Ook nu is de Amerikaanse koffiereus zuinig met informatie over eventueel meer vestigingen. ‘We zijn heel enthousiast over de mogelijkheden, maar doen verder geen mededelingen. We zitten nog in een onderzoekfase’, aldus woordvoerster Bovey op Elsevier.nl.

Starbucks-toeristen

Starbucks bezit in het Westelijk Havengebied in Amsterdam al geruime tijd een opslagplaats en branderij voor koffiebonen. Daarnaast heeft het een verkooppunt in het hoofdkantoor van Niké in Hilversum. Hier is de koffie van Starbucks alleen verkrijgbaar voor personeel van het sportmerk. Niké in Hilversum had afgelopen jaar de handen vol aan nieuwsgierige Starbucks-toeristen.

Zie ook:

Starbucks-toeristen bij Niké

Handtekeningenactie voor komst Starbucks

Reageer op dit artikel