nieuws

Starbucks verwacht massale toestroom fans

Café

De eerste vestiging van Starbucks op een treinstation in Nederland kan rekenen op grote belangstelling. Er is zelfs een Nederlandse fanclub van het Amerikaanse koffieconcept en veel fans worden verwacht in de zaak op Utrecht Centraal.

Starbucks verwacht massale toestroom fans

De eerste zaak van Starbucks buiten Schiphol opent woensdag 5 augustus. Zowel algemeen directeur Madeleine van der Zwaan van Servex als communicatiedirecteur Hans van Bochove van Starbucks verwachten veel van Starbucks Utrecht.

‘Al lange tijd wordt uitgekeken naar deze zaak. Er is op Hyves zelfs een speciale groep met Starbucks-fans. Die willen niets lieven dan hier zo snel mogelijk een koffie nuttigen’, aldus Van Bochove dinsdagmiddag tijdens de pers preview van de nieuwe zaak.

Kwaliteit

Van Bochove stelt dat er al lange tijd veel interesse is om zaken in Nederland te openen. ‘Vergeet niet dat we sinds 2002 al een bonenbranderij in Amsterdam hebben, de enige branderij buiten de Verenigde Staten. Nu is de uitrol dan eindelijk een feit. We willen de hoogste kwaliteit koffie in een uitnodigende omgeving serveren door de beste barista’s.’

Om een uitrol op station in Nederland te realiseren, werkt Starbucks nauw samen met Servex, de horeca- en retailpoot van de NS. ‘Deze samenwerking zorgt ervoor dat we in het najaar in Amsterdam open gaan, gevolgd door Leiden’, aldus Van Bochove.

Keuze vergroten

Servex-baas Van der Zwaan zegt dat de komst van Starbucks op stations niet ten koste gaat van andere koffieverkooppunten van Servex. ‘Wij willen de keuze van klanten vergroten. En daar past Starbucks prima bij. We hebben passie, het centraal stellen van de klant en duurzaamheid gemeen. En daar komt bij dat trein en koffie bij elkaar horen’.

Bekijk hieronder interviews met Madelein van der Zwaan, algemeen directeur van Servex en Hans Bochove van Starbucks.

De video’s gaan tegelijkertijd spelen, zet één van de video’s op pauze om de interviews duidelijk te kunnen volgen.

Madeleine van der Zwaan, algemeen directeur van Servex, over de samenwerking met Starbucks.

Hans van Bochove van Starbucks over de plannen van het koffieconcept

Reageer op dit artikel