nieuws

Starbucks waarschuwt voor koffietekort

Café

Starbucks maakt zich zorgen over de klimaatverandering. Volgens de koffiegigant zijn verschijnselen als temperatuurstijgingen, orkanen en een hogere resistentie van schadelijke insecten bedreigingen voor het koffie-aanbod.

Starbucks waarschuwt voor koffietekort

Dat meldt Z24.nl, dat de Britse krant The Guardian als bron gebruikt. Starbucks is als wereldwijde koffieketen sterk afhankelijk van het aanbod van met name de Arabica-koffiebonen.

Directeur duurzaamheid Jim Hanna zegt in een interview met The Guardian dat structurele klimaatsveranderingen een serieuze bedreiging vormen. Hij heeft zijn zorgen ook kenbaar gemaakt bij het Amerikaanse Congres.

Een internationaal onderzoeksinstituut voor tropische landbouw waarschuwde recent al dat de verdere opwarming van de aarde landen als Ghana en Ivoorkust ongeschikt kunnen maken voor de teelt van cacaobonen, aldus de Britse krant.

Reageer op dit artikel