nieuws

Starbucks wil Amsterdam veroveren

Café

Starbucks wil komend jaar een fors aantal winkels openen in Amsterdam. Dat zegt Rich Nelsen, president van Starbucks Europa in een exclusief interview met Misset Horeca. Na Amsterdam volgt de rest van Nederland.

Starbucks wil Amsterdam veroveren

Starbucks opende deze week de eerste ‘neighborhood store’ in Amsterdam, de tweede zaak die de koffieketen in eigen beheer heeft. Later dit jaar volgt nog een derde, en komend jaar komen er nog flink wat bij.

Exacte aantallen wil Nelsen, zowel vice-president voor Starbucks wereldwijd als president voor Starbucks Europe, Middle East & Africa (EMEA), niet noemen. Wel zegt hij eerst flink te willen uitbreiden in Amsterdam voor Starbucks buiten de hoofdstad gaat kijken.

Treinstations

Deze expansie staat los van de ontwikkeling van nieuwe Starbucks vestigingen op treinstations. Deze vallen onder de franchise van Servex. In 2011 nog staan openingen op stations Amsterdam Zuid, Hilversum en Arnhem gepland.

Na de nieuwste vestiging in Oud Zuid aan de Beethovenstraat en de eerder geopende to go winkel aan de Leidsestraat, opent Starbucks een derde eigen winkel aan het Rembrandtplein.

Third place

Met de opening van de neighborhood store zet Starbucks in op een nieuwe markt in Nederland. Na de toeristen en forenzen, is het nu gericht de bedoeling dichter op de leefomgeving te zitten. ‘We willen een third place creëren’, licht Nelsen toe, ‘waar mensen tussen werk en thuis vrienden ontmoeten.’

‘We willen echt in de gemeenschap staan, en hebben bewust gemikt op een meer woonwijkachtige omgeving. We willen heel lokaal ook relevant worden.’

De inrichting van de 270 m2 grote winkel aan de Beethovenstraat volgt uit die strategie: er is een lange, gemakkelijke bank – de woonkamer – er is een houten tafel – de eetkamer – en er zijn luxe fauteuils om een zo comfortabel mogelijke omgeving te creëren.

Reageer op dit artikel