nieuws

Sterkedrankconcern Diageo ziet herstel

Café

’s Werelds grootste sterkedrankenconcern Diageo ziet de eerste, voorzichtige tekenen van herstel. De vraag bij consumenten trekt volgens het concern zowel in de opkomende als in de zogeheten verzadigde markten weer aan.

Sterkedrankconcern Diageo ziet herstel

De maker van Smirnoff-wodka en Guinness-bier maakte donderdag bekend dat de winst per aandeel voor het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2009/2010 5 procent hoger is uitgekomen dan een jaar eerder. In totaal verkocht het concern voor 5,21 miljard pond sterling (5,9 miljard euro) aan dranken, 3 procent meer dan een jaar eerder. De operationele winst kwam 6 procent lager uit op 1,54 miljard pond.

‘Wij zitten in het vroege stadium van herstel met bemoedigende tekenen in opkomende en verzadigde markten’, aldus topman Paul Walsh in de persverklaring. Het concern denkt dat de operationele winst dit jaar met een laag percentage zal groeien.

Reageer op dit artikel