nieuws

Steun in strijd tegen plastic bierbeker

Café

Horecabedrijven in Bergen op Zoom mogen waarschijnlijk binnenkort weer echte glazen gebruiken tijdens evenementen. Althans, als het aan de loco-burgemeester van de stad ligt. De afgelopen vijf jaar moesten ondernemers plastic bekers gebruiken.

Steun in strijd tegen plastic bierbeker

Loco-burgemeester Ton Linssen staat met zijn mening regelrecht tegenover de politie. Die wil vasthouden aan het gebruik van plastic bekers tijdens evenementen in de Brabantse stad vanwege de veiligheid.

‘De politie wijst op de risico’s. Maar ik vind dat die zwaar worden overtrokken. Als het aan de politie ligt, gaan we met z’n allen na het Acht-Uur Journaal naar bed. Dat is pas echt veilig’, aldus Linssen in BN/DeStem.

Horecaondernemers hekelen vooral de willekeur, die in het ‘bekerbeleid’ zit opgesloten. Zo mogen bepaalde cafés op bepaalde tijden wel bier en wijn in glazen aanbieden. Anderen moeten het de hele dag doen met dure plastic glazen. Het probleem spits zich vooral toe op het lokaal bekende evenement Krabbenfoor.

Het idee van de loco-burgemeester om de plastic beker-regel overboord te gooien, komt in navolging van een oproep van de Bergse Ondernemersorganisatie BOB/MGH. Die klaagde over de regelgeving omdat sommige horecaondernemers zich gediscrimineerd voelden.

Reageer op dit artikel