Stichting Red Kleine Horecaondernemer opgeheven

Stichting Red Kleine Horecaondernemer opgeheven

Red de Kleine Horecaondernemer is opgeheven. 'Onze doelen zijn bereikt, veel meer zat niet in het vat', verklaart voorzitter Jaap Brandligt het besluit. De belangen van de stichting worden waargenomen door Natte Horeca Nederland.

Stichting Red de Kleine Horecaondernemer (KHO) werd opgericht nadat op 1 juli 2008 een algeheel rookverbod in de horeca van kracht werd. ‘Diverse rechtszaken, onder andere die van café De Kachel in Groningen en café Victoria in Breda, en inzet van KHO hebben het verbod flink versoepeld’, aldus een persverklaring.

Hoewel nog een cassatieverzoek loopt bij de Hoge Raad vanwege de zaak rondom De Kachel, is het doorgaan van de KHO volgens Brandligt niet meer nodig. ‘KHO is daarin geen partij. Bovendien denk ik dat er nooit een uitspraak komt, omdat de kwestie tegen die tijd door de wetgeving zal zijn achterhaald.’

Natte Horeca Nederland (NHN) neemt de belangenbehartiging van KHO over. NHN komt voort uit KHO en werd in oktober 2008 opgericht, omdat kleine horecaondernemers vonden dat hun belangen onvoldoende werden behartigd door bestaande brancheorganisaties.

De financiële afwikkeling rondom de door het rookverbod geleden schade, wordt gedaan door de Stichting Horecaclaim.

Het besluit werd maandag 19 september genomen tijdens een gezamenlijke bijeenkomst. Brandligt werd daar gekozen tot nieuwe voorzitter van NHN.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.