nieuws

Straf voor kroegbaas na sterven dronken klant

Café

Een voormalige kroegbaas uit het Belgische Nazareth, bij Gent, is woensdag veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijk, omdat hij drie jaar terug een klant zo dronken voerde dat die eraan overleed.

Straf voor kroegbaas na sterven dronken klant

Nadat de 22-jarige man al laveloos van zijn stoel was gevallen, bleef de café-eigenaar hem gratis cocktails aanbieden, op voorwaarde dat hij ze in één keer zou opdrinken. De klant stikte later thuis in zijn braaksel.

Volgens de rechtbank in Gent was het slachtoffer weliswaar verantwoordelijk voor zijn drankmisbruik, maar droeg ook de kroegbaas schuld. Omdat die zijn beroep niet langer uitoefent en de kans op herhaling dus klein is, kwam hij ervan af met een voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 275 euro.

Reageer op dit artikel